Trump en het einde van de wereld?

Trump

Make Amerika great again

Trump en het einde van de wereld?

Trump is de komende vierjaar de president van de Verenigde Staten. Na maanden van campagnevoeren hebben de Amerikanen uiteindelijk gekozen voor ‘Make Amerika great again’. Of deze slogan de Verenigde Staten nu echt weer ‘great’ maakt is maar de vraag. Wat we wel zeker weten is deze verkiezingsuitslag is een ramp voor de gemaakte afspraken in het Klimaatakkoord.

Een ramp omdat Trump tijdens zijn campagne liet weten de klimaatverandering onzin te vinden. In zijn campagne gaf hij o.a. aan het Clean Power Plan te willen intrekken. Met als gevolg dat elektriciteitsbedrijven hun CO2-uitstoot tussen 2005 en 2025 niet langer hoeven te reduceren met 25%.

Daarnaast wil Trump het nog niet opgepompte schalie olie- en gasreserves ter waarde van 50.000 miljard dollar oppompen. Het ‘fracking’ kan aardbevingen veroorzaken. Ook het voor de kust boren naar olie en de bouw van de omstreden oliepijpleiding door Keystone XL wil hij laten doorgaan. De ecologische gevolgen hiervan zijn niet te overzien.

Wat dan wel weer vreemd is dat hij zich wel inzetten voor ‘schone lucht en schoon water’. Wat hij daar voor nodig heeft lijkt mij is de CO2-uitstoot verlagen, het Clean Power Plan dus, en het continueren van het klimaatakkoord. Mocht Amerika over vierjaar nog bestaan, dan kunnen de overgebleven Amerikanen weer stemmen.

Wil jij weten of je nu voor Trump of Clinton had gekozen, doe dan de test