MVO Intern

Ambassadeur

Interne communicatie

U wilt met uw organisatie stappen zetten om (nog meer) duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. En dat kunt u niet zonder uw personeel hiervan op de hoogte te brengen. Zij zijn namelijk een belangrijke factor in het gehele duurzame proces en niet onbelangrijk uw externe ambassadeurs.  Breng daarom altijd eerst uw personeel op de hoogte van uw MVO doelstellingen. Een belangrijke communicatiekreet is niet voor niets: ‘Intern beginnen is extern winnen’.

Personeel
Neem uw personeel mee in het gehele MVO (aanloop)proces. Vertel uw personeel uw visie, missie en MVO doelstellingen en vraag wat zij daarin kunnen betekenen. Informeer op vaste overleg momenten over de voortgang hiervan. En vertel over eventuele knelpunten en zoek gezamenlijk hiervoor een oplossing. Op deze manier neemt u uw personeel mee in het veranderproces en zijn zij goed geïnformeerd waar de organisatie voor staat. Zijn zij tenslotte het visitekaartje van uw organisatie.

Duurzame communicatie
Daarbij is het belangrijk dat ook al uw communicatie duurzaam en maatschappelijk verantwoord wordt ingezet. Daarom is al uw interne communicatie zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Wordt er actief gebruik gemaakt van internet. En zet u uw communicatie crossmediaal in.

Neem contact met ons op voor het implementeren van duurzame interne communicatie.